Over ons


Tim van Houten begon op jonge leeftijd al met het sleutelen aan fietsen en brommers. Hij demonstreerde de fietsen, liet ze spuiten door zijn vader en verkocht ze met een ander kleurtje. Na een tijdje werden de brommers zijn nieuwe passie. Hij begon onderdelen in te kopen via Marktplaats en begon met het in elkaar zetten van simpele blokjes. Later probeerde hij zijn Puch zo snel mogelijk te maken en zocht hij kennis op in boeken, tijdschriften en internet. Door zijn nieuwsgierigheid en gedrevenheid ontwikkelde Tim zijn technische vaardigheden op jonge leeftijd.

 

Naast zijn passie voor sleutelen aan brommers, hield Tim zich ook bezig met motocross. Op 5-jarige leeftijd begon hij al met motorrijden en het crossen op motoren. Hij trainde wekelijks en wilde uiteindelijk zijn geld verdienen in deze branche. Hij kreeg de kans om als veger te beginnen bij een plaatselijke motorzaak en door zijn doorzettingsvermogen en nieuwsgierigheid werd hij uiteindelijk chef-werkplaats op jonge leeftijd.

 

Na deze periode besloot Tim zijn droom na te jagen en solliciteerde hij als eerste monteur voor een GP-rijder. Zo reed hij de hele wereld rond en ontdekte hij nieuwe technologieën en sleuteltheorieën. In het eerste jaar dat Tim zijn rijbewijs had, reed hij meer dan 100.000 km.

 

Uiteindelijk kreeg Tim de kans om te verhuizen naar Brabant en te werken voor een jonge rijder die op weg was naar de wereldtop. Hij deed verschillende trainingen en bereikte een hoogtepunt door een wereldtitel in de jeugdklasse te behalen met de motor die hij had voorbereid. Maar het leven als monteur viel uiteindelijk tegen, Tim moest alles en iedereen achterlaten en besloot terug te keren naar het noorden van het land. Hier begon hij een nieuw avontuur, TvH Motorsports.

 

TvH Motorsports is opgericht door Tim van Houten en staat bekend als een serieuze onderneming waar persoonlijke service hoog in het vaandel staat. Tim heeft nu 15 jaar ervaring met het sleutelen aan motoren, en dat op zo'n jonge leeftijd! Zijn visie ligt nu bij de hobby-rijder en hij onderscheidt zich door kennis te delen die normaal gesproken niet vrij wordt gegeven door motorzaken en dealers. Bij TvH Motorsports staat de klant centraal en wordt de klant geholpen met de kennis van een prof-rijder.

 

Kortom, Tim van Houten heeft zijn passie voor sleutelen aan brommers en motoren omgezet in zijn beroep en heeft veel ervaring en kennis opgedaan in de motorsport. Met zijn eigen bedrijf, TvH Motorsports, wil hij nu hobby-rijders helpen met zijn kennis en ervaring en de persoonlijke service bieden die ze verdienen.