Over ons

TvH Motorsports is een jong & dynamisch onderneming wat opgericht is door Tim van Houten. Sinds 15 juli 2015 staat TvH Motorsports bekend als een serieus nemende onderneming waar de persoonlijke service hoog in het vaandel staat. Ondanks het korte bestaan heeft Tim van Houten (eigenaar TvH Motorsports) een 15 jaren sleutel ervaring


Waar het begon

Het begon allemaal met het sleutelen aan fietsen. Het demonteren van de fiets, het laten spuiten door papa want ja net weer een ander kleurtje maakt de fiets weer af. Na een half jaar op de fiets gefietst te hebben werd de fiets weer saai en ging hij weer uit elkaar. Jong geleerd is oud gedaan. Zo kwamen er brommers bij. Marktplaats werd geopend en zo werden de Puch onderdelen ingekocht. Hier een partij daar een partij, zo ging het verder. Eerst het in elkaar zetten van de (nu simpele) blokjes. Later het zo snel mogelijk maken van de Puch. Hoe kom je aan al die kennis op z'n jonge leeftijd? Door je zelf te ontwikkelen. Internet werd doorzocht, boeken, tijdschriften. Het kon niet gek genoeg. Op jonge leeftijd al zo erg gedreven naar de techniek. Dat is hoe het begon.

 

Motocross

Naast al het gesleutel werd er ook wekelijks getraind met de motor. Tim zit sinds 5 jarige leeftijd op de motor. Crossen is zijn ding, zijn passie, waar hij uiteindelijk zijn geld mee wil verdienen. We moeten ten slotte allemaal geld verdienen in het leven. Zo kwam Tim in aanmerking met een plaatselijke motor zaak waar Tim is begonnen als veger. Door zijn doorzettingsvermogen en zijn nieuwsgierigheid in het willen leren van nieuwe technologieën heeft dit geresulteerd in op jonge leeftijd al chef-werkplaats te worden. 

 

Monteur bij het WK

Na deze periode werd het tijd voor iets nieuws! Zijn droom achterna gaan. Althans dat bleek de droom te zijn. Wie niet waagt wie niet wint, een van de levens motto's in het leven van Tim. Hij werd gevraagd om eerste monteur te worden van een GP-rijder. Zo trok Tim de wereld rond. Van Spanje tot Sweden en van Engeland tot Slowakije. Heel europa werd er afgereden met maar 1 doel! Het ontdekken van nieuwe dingen, nieuwe sleutel theorieën etc. In het eerste jaar dat Tim zijn rijbewijs heeft, een 100.000 km rijden is toch te gek!

 

Op naar brabant

Tim is altijd op zoek naar iets nieuws. Zo kreeg Tim de kans om naar brabant te verhuizen. Werken voor een jonge rijder die onderweg was naar de wereld top. Hier wil Tim zijn best voor doen. Zo werden er verschillende trainingen afgerond. dit resulteerde tot een hoogte punt. Het behalen van een wereld titel in de jeugd klasse met de door Tim geprepareerde motor. Dit is de top! 

 

TvH Motorsports

Tim had wel zijn droom beleeft maar het bleek wel anders te zijn als verwacht. Zo viel het tegen om alles en iedereen achter te moeten laten. Zo ging Tim terug naar het noorden, thuis, lekker vertrouwd. Nieuwe doelen en eigenschappen werden er gevormd. Het helpen van de hobby-rijder met de kennis van een prof-rijder. Zo begon Tim aan een nieuw avontuur TvH Motorsports.

 

De hobby rijder

TvH Motorsports is opgericht door Tim van Houten. Sinds 15 juli 2015 staat TvH Motorsports bekend als een serieuze onderneming waar de persoonlijke service hoog in het vaandel staat. Door zijn jarenlange ervaring in de motorsport heeft Tim nu 15 jaar ervaring met sleutelen, en dat op zo'n jonge leeftijd! TE GEK! Tim zijn visie ligt nu bij de hobby rijder. In de motor branche wordt weinig kennis vrij gegeven door dealer/motorzaken. Hierin onderscheid Tim zijn visie met zijn motorzaak TvH Motorsports. De motorzaak waar jij geholpen wil worden. 

 

- Tim van Houten.